mandag den 1. juli 2013

Psyke eller fysik - Kost, kur & karma 2

Jeg er i den forgangne uge blevet spurgt om jeg spiser noget specielt sundt siden jeg altid har madpakke med...
Der kunne jeg ikke lade være med at smile lidt.
Sandheden er at efter 5 år som næsten fast aften-sygeplejerske så begynder sygehus mad altså at være ret intetsigende. Der ud over kæmper vi mod madspild her i huset og der er rester altså gode som min madpakke eller mandens aftensmad dagen der på.

Som et udtryk for ''ekstra'' sundhed har jeg dog aldrig tænkt på det.
Men facts er at størstedelen af mine kollegaer jo ikke har madpakke med. At kage, slik og sukker ikke holder mange timer i vores afdelingen og at frugtkassen aldrig bliver spist op.
Tankevækkende!

Min kur køre strålende. Jeg er mæt og glad. Sødmetrangen klares med lidt frugt, läkerol eller cola zero. Jeg sad en helt aftenvagt i duften af nybagt kransekage, da jeg gik hjem havde jeg endnu ikke smagt dem, jeg var ret stolt.
Tilgengæld røg der et glas tirsdag-rødvin og en mini-appelsinmuffin indenbords i ugen løb. Ikke planlagt men jeg nød det!

Jane Faerber spurgte på Instagram sine med-LCHF'ere hvilke positive virkninger de oplevede efter omlægning til LCHF.
Bedre humør, bedre mave-tarm funktion, ingen oppustethed, smuk hud, øget energi osv.
Alt ovenstående kunne være mig på min kost, kur & karma-metode.
Det fødte min tanke om hvor stor en del af et vægttab foregår ''mellem ørene''. Ja vidst kiloene forsvinder, men ovenstående er alle parametre der påvirkes i støre eller mindre grad af vores psyke.
Vil vi kunne opnå ovenstående resultater uanset kur hvis blot vores psyke er med os i projektet?

3 kommentarer:

  1. hmm det tror jeg ikke at man kunne. Selvfølgelig skal man tro på det og stå bagved, men jeg tror ikke at alle generne kun er baseret "mellem ørerne" ;-)
    Jeg har ikke rigtig forstået om du følger LCHF metoden eller din egen? Ihverttilfælde er det flot at komme igang!!
    God mandag :-)

    SvarSlet
  2. Det er jo interessant debat. Vi diskuterede det på min afd. Typisk så fjerner mn jo de ting som er ''dårlige'' for ens ve og vel når mn kostomlægger eller går på kur. Derfor vil der oftest altid ske en forbedring af ens almene tilstand.
    Det er jo her den holistiske tilgang er interessant. For kommer den bedrede almene tilstand fra ændringer udelukkende eller har psyken en større eller mindre rolle.

    Kender du kærlighed og kulhydrater-gruppen på facebook? De ændre deres kost til 100% plantebaseret og oplever de samme forbedringer i almen tilstanden som jeg har beskrevet og som Jane fik som kommentare.

    Personligt følger jeg ikke LCHF og er ej heller plantebaseret.

    SvarSlet
    Svar
    1. jeg er slet ikke på facebook, så kender ikke gruppen du omtaler. Men det er nogle interessante principper.

      Slet