torsdag den 3. marts 2011

Rød Rødbede

Til sidste weekends gæstebud fik jeg købt en stod portion friske rødbeder hjem.
Jeg elsker farven på den og den søde smag gør sig super i salater sammen med mere bitre og skarpe grøntsager.

Men resten skal jo bruges.
Mandag stod den på råkost med rødbede, gulerod og tranebær. dryppet med citron.
Onsdag forsøgte jeg mig med en rødbede suppe.

Smagte super og farven er jo for vild:-)

3 store rødbeder i tern
3 store tomatter i tern
en håndfuld cherry tomatter i halve
1 stort løg i tern
1 kartoffel i tern (giver en god cremet konsistens også undgår man at bruge fløde)

det hel svitses i lidt olie
rigeligt med paprika, chilli, salt og peber tilsættes

600 ml vand eller suppe tilsættes og koger til alle grøntsager er møre

Suppen blendes derefter og speges til med yderligere 2-400 ml vand.
Koges op og spises evt med kødboller i.

MUMS!

1 kommentar:

  1. Mums - det må prøves, har jo altid rødbeder på lager...dejlig suppe til en kølig forårsdag.

    Ses måske i aften?? Knus fra Camilla

    SvarSlet