søndag den 16. december 2012

Jul med realitetstjek...

At vi skriver 16. december 2012 er mig lidt en gåde. Hvor blev første del af december af og hvor blev 2012 af?
Om ikke andet må vi sande at julestemningen også kommer krybende i dette lille hjem. Det hjalp en fantastisk weekend i Hamburg ganske godt på (mere om det senere).

Min årlige december-arbejdsfrie-uge lakker mod ende. Julegaverne er jeg såmænd ikke videre med end da ugen startede. Tilgengæld har jeg givet julen et realitets-tjek.
Hvad gider jeg/vi igrunden at julen skal være - stress eller lykke?
Sorry to say som offentlig ansat er julecharmen også at skulle arbejde mens andre holder fri. Jeg er ikke på fuldtid så manden og jeg har mange dage i december alligevel. Men dagene omkring jul er færre end ønsket. Og en del dage er planlagt med ud-af-huset-arrangementer.

For mig skal julen være hygge, varme og kærlighed. Alt hvad vi skal i december skal opfylde de krav - omnødvendigt må noget skærres væk.
Manden har nikket samtykkende.
Hvad der stresser mig er tvangs-traditionerne. Så som småkagebagning, julekonfekt, julegavediskutioner (hvem skal have hvad og for hvor meget og hvordan)
Småkagerne og konfektet har jeg slettet fra årets to-do. Ingen af vores juletrimmede kroppe har godt af det. Og halvdelen smides alligevel ud i januar.
Julegaver elsker jeg at købe. At finde den rette gave som jeg ved vil gøre lykke, at studere de respentives ønskesedler - I LOVE! Tilgengæld gider jeg ikke budgetter og stramme regler.
Det kreative er blevet skruet op i december. Jeg har slappet af med at folde julestjerne som tilogfra-kort, hama-nøglesnore og julekort er det også blevet til.

Med andre ord er julen her i huset dedikeret til lyst og intet andet her i år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar