mandag den 20. februar 2012

Salty Knæk-Chips

Som cirka hele resten af Danmark forsøger vi også her i huset, at begrænse hvide kulhydrater.
Begrænse ikke forbud - forbud virker aldeles modsat på familien Holm-Berthelsen:-)

Da jeg er en af dem der længselsfuldt benytter festlige lejligheder til at servere dild-dip og salt chips har mit hoved længe rumsteret med en sundere løsning.
Alternativet til chips, på købehylderne, er jo ikke voldsomt sunde, spændende og billige.

Længe har den hjemmebagte knækbrød været en elsket snack.
Masser af kerner og groft mel, vand, olie og lidt salt - easy and cheap.
Tanken opstod - Kunne de blive chipsagtige hvis de blev strøget med salt lige før de kom i ovenen???

Og du hellig Hans Kressen - YEAR - chipselskeren vil vove at påstå de er meget bedre.
Salte, sprøde og smager af meget mere end salt (og friturefedt)
Har et godt bid og kan med sikkerhed godt holde til en tur i dippen - om end dette endnu ikke er afprøvet.

Afløseren er fundet - weekendens Berthelsen-træf skal være prøvestation for Salty knæk-chips med dild-dip - Måske jeg kunne blive den nye KIMS

Opskriften er som følger - knækbrødet er min udgave af den opskrift som findes i overflod på internettet.

SALTY Knæk-Chips

1,5 dl havregryn blandes med
1,5 dl solsikkekerner,
1 dl hørfrø,
1 dl sesamfrø
2,5 dl rugmel
1 tsk bagepulver og
2,5 tsk groft salt

2 dl vand og
1,25 dl olie, smagsneutral
Tilsættes og røres til en blød masse. Tilsæt evt. ekstra vand.

Trykkes/rulles til en tynd plade mellem to stykker bagepapir.
Drysses med nykværnet salt.
Bages i ovn, 200 grader varmluft, 12-15 min.

Billedspam af de alternative knæk udgår da kamera fortsat er i Tysker-eksil.
Afprøv endlig opskriften alligevel og link gerne?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar