onsdag den 28. december 2011

Juledage der på

DURACELL-KANINENS HISTORIE
Igår var en rigtig dagen derpå-dag.
1 juleaften og 2 julefrokoster krydret med rigeligt med hygge, snaps, snot og hoste.
Jo herren i huset og jeg havde energiniveau som to flade duracell-kaniner.

Der blev fundet energi til julegavebytteri og junk-spisning med ældste-pigen. Yngste-manden blev sendt til året julefest. Og så blev sofaen indtaget af de gamle.
Med maver på størrelse med en slagteklar julegris var vi ret enige om dagens menu skulle være sundheden selv. Grøntsagshylden indeholdte et par tristheden der trængte til at møde kogepladens syderopæiske sommervarme. Så suppe blev det til.
Vi elsker suppe her i huset og opskriften er som følger:

En grydefuld grøntsager (jeg brugte blegselleri, gulerod, porre, løg, peberfrugt.)
Det hele svitses til det falder sammen i gryden.
Et par fed hvisløg tilsættes sammen med 2 cm ingefær, chilli flager, salt, peber og timian.
Det hele svitser med yderligere et par minutter.

Derfter kommes der bouillon og vand på så det dækker alle grøntsager.
(hvidvin kan også tilføjes)
Det hele simre-koger under låg til alle grøntsager er møre.

Gryden tages af varmen, lidt fløde tilsættes. Suppen blendes og smages til.
Varmes op og spises.

God appetit og glædelig jul.

For at give suppen ekstra pift kan lidt krydret pølse serveres til suppen.
Brødene er snobrød bagt på spelt og rug og drysset med lidt chilli.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar